Informasjon


Orientering om dåpen

For å starte utfyllingen trengs et 11-sifret fødselsnummer. Dersom dere ikke har barnets fødselsnummer, kan dere bruke deres eget. Dere vil motta en kode på sms for å gå videre i prosessen.
Velg kirke og dato der det er ledig plass.
I første omgang er det nok å fylle ut navn på barnet og kontaktinformasjon til dere foreldre. Har dere ennå ikke bestemt navn på barnet, kan dere likevel sende påmeldingen. Dere vil bli bedt om å laste opp fødselsattesten til barnet, men dersom dere ikke har fått denne enda holder det å laste opp et skjermbilde som viser bekreftelse på registrering av fødsel og navn i Folkeregisteret.
Etter at dato for dåpen er bekreftet, kan dere senere gå til "Jeg vil åpne en registrering", og oppdatere innholdet med for eksempel faddere. Bruk samme person - og telefonnummer som ved første innlogging.

Vær oppmerksom på at det kan gå noen dager før tidspunktet blir bekreftet. Ikke send ut invitasjoner o.l. før dere har mottatt bekreftelse.

NB! Om dere ønsker å endre dato må dere ta kontakt med oss på 

e-post: post.hammerfest@kirken.no / post.kvalsund@kirken.no eller på tlf: 78 40 29 20.

 

Ovennevnte opplysninger er nødvendige for oppfølging og gjennomføring av dåpen, blant annet for utstedelse av dåpsattest. 

Vi tildeler dåpsplasser etter "førstemann-til-mølla"-prinsippet. Det vil si at vi tildeler plass ut fra når en forespørsel er registrert som mottatt i vår database. Dersom det tar lang tid å fylle ut skjema, kan en annen søker til samme plass komme dere i forkjøpet. Det anbefales derfor å ha fødsels- og personnummer klart for barn og foreldre i forkant.

Opplysningene vi samler inn i forbindelse med dåpen vil bli benyttet i forbindelse med oppfølging.