Dåpsdatoer høst 2019

Velkommen til dåp i våre kirker

Det har vært en lang og god tradisjon i landet vårt at barnet blir døpt. De fleste norske foreldre bærer barna sine til dåpen. Det har også noe med tilhørighet å gjøre, og som foreldre ønsker vi å gi barna våre det beste.

Dersom dere har bestemt dere for dåp, ta kontakt med oss på kirkekontoret. Vi trenger navn, fødselsdato og adresse på barnet, foreldre og fadderne. Fadderne har en viktig oppgave og de bør velges med omtanke. De er vitner om at barnet er døpt – de ber for barnet, og støtter foreldrene i den kristne oppdragelsen. Fadderne skal være over 15 år og normalt tilhøre et luthersk kirkesamfunn. Minst to av fadderne må være tilstede under dåpen.

Innmelding til dåp bør skje i god tid. Dåpen foregår i gudstjenesten.

Gudstjenester med dåp sommer og høst 2019:

Hammerfest kirke kl. 12.00:

4., 11. og 18. august
1., 22. og 29. september     Fylt av glede over livets under,
6., 13. og 20. oktober     med et nyfødt barn i våre hender,
3., 10., 17., og 24 november     kommer vi til deg som gav oss livet.
1., 8., 15., og 22. desember
      Fylt av beven foran ukjent fremtid
      legger vi vårt barn i dine hender.
Rypefjord kirke kl. 15.00:     Det som skjer i dåpen, gir oss trygghet.
25. august
27.oktober
24. november

Ta kontakt med kirkekontoret på 78 40 29 20 eller kirken@hammerfest.kommune.no for å avklare dato og sted for dåpen.

Hvis man ønsker dåp i et annet sogn, må det gjøres avtale både med menigheten man bor i og menigheten dåpen skal foregå i.

Her finner du mer informasjon om dåp i Den norske kirke.